Histori
Suksesi

Kënaqësia e punonjësve në punë, prioritet

Lira Hilaj (30 vjece) është një sipërmarrëse e cila ka një ndjesi të vecantë për qytetin e saj, Gjirokastrën. Që prej vitit 2016 kur hapi kompaninë e saj “Diamant Bags” ajo ka punësuar 40 punonjës nga të cilat 98 përqind janë femra. Përgjatë ushtrimit të...

shiko më shumë

Hapja e dyerve të reja

Valbona Nelaj (38 vjeç ) dhe Suela Hasanaj (29 vjeç ) janë dy të reja nga Gjirokastra të cilat ishin në kërkim të punës prej një kohë të gjatë. Pas trajnimit të ofruar nga Drejtoria e Shërbimit Kombëtar të Punësimit Gjirokastër në bashkpunim me Projektin...

shiko më shumë

Të realizosh pasionin

Unë jam Sidorela dhe kam pasion për të lexuar. Që e vogël mbaj mend që mëndja ime është mbushur plot me tregime nga librat që kam lexuar në fëmijëri. Ndonjëherë e gjej veten në një planet paralel të rrethuar nga personazhe që flasin! Po... duke...

shiko më shumë

Të ecësh me sektorin privat

A mund të krijohen mundësi punësimi për të rinjtë pa bashkëpunimin e një sektori privat aktiv? Cilat janë nevojat e kompanive të cilat mund të plotësohen nga të rinjtë sot? Projekti i Swisscontact, Këshillimi drejt Punësimit dhe Sipërmarrjes - C4EE është i lidhur ngushtë me...

shiko më shumë

Aktivitet kulturor i Pjesëmarrësve të Ciklit të Këshillimit Elbasan

Mbrëmjen e ftohtë të 20 Dhjetorit 2017 në Elbasan, e ngrohu aktiviteti kulturor i të rinjve, për ti dhënë një mbyllje të merituar Ciklit të Këshillimit nga Projekti Këshillim drejt Punësimit dhe Sipërmarrjes – C4EE, Swisscontact. Protagonistët e skenës ishin vetë të rinjtë e organizatës...

shiko më shumë

Histori suksesi nga një Pjesëmarrëse e Ciklit të Këshillimit Peshkopi / Shyrete

Projekti C4EE është prezent kudo në Shqipëri. Ju prezantojmë rastin më të ri të bashkëpunimit me biznesin për punësimin e një pjesëmarrëseje të Projektit në qytetin e Peshkopisë: Çdo lloj pune mund të jetë kuptimplotë. Sfida ime ishte të zbuloja se cili ishte ai profesion...

shiko më shumë

Histori suksesi nga një Pjesëmarrës i Ciklit të Këshillimit Durrës / Driloni

Ne hap me punen dhe shkollen Nëpërmjet përvojës time në Ciklin e Këshillimit drejt Punësimit dhe Sipërmarrjes do të doja të jem një frymëzim për të gjithë të rinjtë e tjerë, të cilët mendojnë se nuk ka një rrugëzgjidhje për ta se si të bëhen...

shiko më shumë

Histori suksesi Vetëpunësimi Tiranë / Bruna

“Pjesëmarrja ime në Ciklin e Këshillimit të Projektit Këshillim për Punësim dhe Sipërmarrje, C4EE Swisscontact ,përgjatë një viti përpjekjesh e zhvillinesh rezultoi të ishte tepër I suksesshëm dhe me rezultate të dukshme. Unë sot jam e aftë të drejtoj biznesin tim te vogël parukeri-estetike në...

shiko më shumë

Histori suksesi Vetëpunësimi Tiranë / Anxhela

Endrra e fëmijërise sot një realitet! Padyshim mund të them me bindje të plotë që eksperienca ime një vjecare në Ciklin e Këshillimit formoi tek unë një individ absolutisht të zotë profesionalisht dhe të sigurtë në vendimmarrje. E vogël kur me pyesnin “cfarë dëshiron të...

shiko më shumë

Histori suksesi Vetëpunësimi Tiranë / Bakiu

Beso në aftësitë e tua! Kam mbi 13 vite që ushtroj profesionin e berberit me kohë të plotë i punësuar gjithmonë në biznese të tjera por të paqëndrueshme. Ky është zanati im, ajo cka unë di të bëj më mirë dhe qëllimi gjithmonë ka qenë...

shiko më shumë

Histori suksesi nga një Pjesëmarrës i Ciklit të Këshillimit Durrës / Juliani

Kurre mos u dorezo Papunësia në Durrës ishte bërë e pakapërcyeshme, dhe akoma edhe më I vështirë integrimi në tregun e punës nëse je një rom sic jam unë. Jam përpjekur shumë por asnjëherë me rezultat dhe për këtë arsye vendosa të provoj emigracionin. Jetova...

shiko më shumë

Histori suksesi nga një Pjesëmarrës i Ciklit të Këshillimit Durrës / Meto

Duke luftuar per të mbajtur familjen Varfëria nuk të le të ngresh kokë, për këtë arsye jam detyruar të lë shkollën për të mbajtur familjen. Jetojmë me pensionin e babait I cili prej shumë vitesh është invalid sikurse edhe motra ime. Kam bërë punë të...

shiko më shumë

Histori suksesi nga një Pjesëmarrës i Ciklit të Këshillimit Elbasan / Geri

Një dhunti e kthyer në profesion Pasioni dhe dëshira e madhe për të qënë një ditë një fizioterapist më ka shoqëruar prej disa vitesh tashmë. Pamundësia për ti dhënë mundësi shkollimi vetes më ka penalizuar gjithmonë për të përmbushur pasionin tim më të madh. Jetoj...

shiko më shumë

Histori suksesi nga një Pjesëmarrës i Ciklit të Këshillimit Elbasan / Resmi

Të jetosh mes fshatit dhe qytetit Pas përfundimit të gjimnazit, nuk arrita të ndjek shkollën e lartë. Jetoj në një fshat të qytetit të Elbasanit në një familje të madhe me mundësi të pakta ekonomike. Pamundësia për të ndjekur shkollën e lartë më bëri të...

shiko më shumë

Histori suksesi nga një Pjesëmarrës i Ciklit të Këshillimit / Franko

Beso ne aftesite e tua Kam kaluar shumë vështirësi, dhe pasi mbusha 18vjec doja të bëja një ndryshim thelbësor në jetën time. Kam humbur nënën kur isha shumë I vogël dhe prezenca e babait më ka munguar gjithmonë. Gjyshërit më rritën në varfëri dhe për...

shiko më shumë

Histori suksesi nga një Pjesëmarrëse e Ciklit të Këshillimit Fier / Elsa

Si vajzë e re në një qytet normal në Shqipëri kam provuar e tentuar shumë mundësi për të pasur një të ardhme. Shpesh kam dështuar me zgjedhjet e mia por së fundmi zgjodha të isha pjesë e Ciklit të Këshillimit për Punësim të Projektit C4EE...

shiko më shumë

Një përfaqësuese e suksesshme organizate

Me punën dhe pasionin e saj ajo na ka treguar se progresi dhe integrimi i grave ne shoqëri është gjithmonë i mundur përmes ideve të reja dhe qendrueshmërisë për t'i zbatuar ato. Këto ide dhe zbatimi i tyre vijnë nga lidere të zonja si Bajana,...

shiko më shumë

Një Sipërmarrëse e suksesshme – Loisma shpk/Durrës

Kur pasioni prodhon vende pune! Ajo mban të varura gërshëret në qafë dhe shikon me dashuri makinën qepëse të saj të parë me te cilën nisi gjithcka. 24 vite, prodhuan sot një ndërrmarrje e cila qep stilet më të fundit te fashionit Italian dhe numeron...

shiko më shumë

Sektori Privat në Elbasan

"C4EE ështe i lidhur ngushtë me sektorin privat duke identifikuar problematikat e tyre e duke i këshilluar për mundësi që mund të gjenerojnë potenciale të reja të përkthyera në vende pune për të rinjtë që trajnohen në ciklin e këshillimit. Këto sipërmarrje mund të përballen...

shiko më shumë

Mendime nga pjesëmarrësit e Cikleve të Këshillimit

Mos ëndërro, thjesht bëje të mundur! Unë jam Aleksander Ceriku, 22 vjeç, dhe tani punoj si shef kuzhine. Megjithatë, le ta nisim nga fillimi. Isha vetëm 14 vjeç kur fillova të punoja për herë të parë. Kam kaluar mes shumë vështirësive, mes të cilave ishte...

shiko më shumë

Histori suksesi – Nivjola/Fier

Jo e lehtë, por e mundur! Gjithmonë kam qenë e mahnitur nga madhështia dhe shkëlqimi marramendës i fustanit te nusërise. Kush do ta kishte menduar që unë do të isha ajo e cila do të bëhej pjesë e vendimeve më të rëndësishme të vajzave të...

shiko më shumë

Pjesëmarrës nga Zyra e Punës Fier

“Kur isha 6 vjec ëndërroja të bëhesha një kuzhinier. Kur u bëra 7 doja të isha Napoleon  Qëllimet dhe ëndrrat e mia vetëm janë rritur që prej atëhere” ka thëne Saldi, një artist virtuoz spanjoll. Eshtë pothuajse njëjte edhe për disa nga të rinjte...

shiko më shumë